Eszközök

székKövesd az új irányzatot az esküvői vacsorádon is! A világhírű CHIAVARI székek akár dekoráció nélkül is könnyed eleganciát kölcsönöznek bármilyen rendezvénynek!

Minden ami divatos, stílusos és időtálló az olasz. De hogy kerül a cipő az asztalra? Az amerikai bankett szék miért is olasz?
Egy szép napon Rivarola márki, Genova nagykövete párizsi útjáról hazatérve hozott magával egy széket Olaszországba, amelynek minőségi reprodukcióját szerette volna elkészíttetni. A munkát Giuseppe Gaetano Descalzira vagyis a “Harangozó”-ra bízta. (Descalzi szülei harangozóként dolgoztak, innen a becenév.)

A mester, aki büszke volt munkájára, nem elégedett meg azzal, hogy más munkáját utánozza. Nem csak továbbfejlesztette a már meglevő francia mintát, de új külsővel is megajándékozta.

Az eredetileg cseresznyefából készült széket, úgy hírdették, hogy “olyan könnyű, hogy egy gyerek könnyen felemeli egy újjal”.
Van valami, amit annak idején, 1807-ben Descalzi mester nem sejthetett: a szék születése után több mint 200 évvel is a rendezvények főszereplője az általa megálmodott és elkészített mestermű.

1855-ben már 600 ember dolgozott a Chiavari gyárban és nem kisebb nevek fémjelezték e székek sikerét, mint a Savoyai Királyság udvara, III. Napóleon palotája és a szobrász Antonio Canova rezidenciája. A jelenleg ismert formáját, az építész és tervező Gio Ponti álmodta újra és a szuperkönnyű szerkezetet 1955-től Amerikában kezdték el gyártani.

A Chiavari szék a decor világában, mint megbízható, praktikus, könnyű, de elegáns és gazdagon variálható eszközként ismert. Találkozhatunk velük esküvőkön, rendezvényeken. Nélkülözhetetlenné az teszi, hogy ezek a gyönyörűségek egy átlagos rendezvényből is különleges alkalmat varázsolnak. A legjobb hír pedig az, hogy immáron hazánkban is elérhető.

Ez a kis szék hosszú utat tett meg az 1800-as évek eleji megszületésétől egészen a Fehér Házban rendezett vacsorákig való megjelenésen, a Oscar Díj gálán vagy az Emmy és Grammy díjátadókon szereplésig, ne is említsük Jackie és John F. Kennedy esküvőjét, de ne feledkezzünk el a népszerű amerikai filmekről sem, mint az Oltári nő, A lagzi randi, A randiguru, Szeretném ha szeretnél..stb ahol szintén főszerepet kaptak ezek az elegáns székek.

Ha Te is szeretnél Jenifer Lopez bőrébe bújni, és álom esküvőt magadnak, gyere Gyulára a Bianca Esküvői Szalon és V-ART Rendezvényszervezéshez, ahol mindezt biztosítani tudjuk a számodra!
A székeket fehér és arany színben bérelhetitek nálunk.

A CHIAVARI székek mellett természetesen Önnek lehetősége nyílik arra, hogy esküvőjének vagy rendezvényének a teljes eszközszükségletét egy helyről szerezze be:

– bútorok

– éttermi felszerelések

– sátrak

– textíliák

bérlésével is foglalkozunk.